Contract packer

Contract packer

"De door 2Return aangeboden oplossing werkt perfect voor ons. Geen issues meer wat betreft kwaliteit of beschikbaarheid van pallets. Wij kunnen ons helemaal richten op ons eigenlijke werk…"

marcieuat_casestudy/c/u/cust-img2_1_1_2.jpg
Paul W.
Supply Chain Manager

Op verzoek van de klant is eerst op de locatie een audit uitgevoerd specifiek gericht op omgang en beheer van pallets. Vervolgens is stapsgewijs overgegaan naar een vernieuwde opzet waarbij de pallethandling volledig is verplaatst naar een dichtbijgelegen palletdepot. Op de fabriek is de palletvoorraad vervangen door een viertal pallettrailers die in pendeldienst worden gevuld op het depot. Op de fabriek worden de pallets direct uit de trailers op de productieband geplaatst waardoor extra handling wordt vermeden. Pallets welke retourkomen van afnemers worden ontvangen op het depot en geïnspecteerd op kwaliteit en gesorteerd naar type. De geleverde pallets aan de fabriek komen uit de beschikbare voorraad van de palletleverancier. Retour gekomen pallets welke niet aan de hoge kwaliteitsnormen voldoen worden administratief verrekend. Zodra pallets naar afnemers worden uitgeleverd wordt de verzendinformatie aangereikt aan 2Return die deze automatisch inleest in het slimme palletbeheersysteem. 2Return zorgt ervoor dat afnemers pallets ophalen en afleveren op het depot en rapporteert openstaande palletstanden aan de klant die deze vervolgens met hen verrekend. Van elke inname van pallets wordt een getekend document opgeslagen ter validatie van een sluitende administratie.

Packaging recovery heeft geholpen de productielocatie meer “lean” te maken. Niet alleen zijn alle palletvoorraden tot een minimum teruggebracht maar is vooral de palletkwaliteit constant gewaarborgd zodat we pallets zonder controleslag in gebruik kunnen nemen. Omdat de pallets in trailers staan zijn ze ook altijd droog en is de vrijgekomen ruimte nu benut voor productie. Het administratieve systeem van 2Return heeft ons zonder omkijken al meerdere keren geholpen in discussies met klanten over pallettegoeden.

Profiel

Onze klant verpakt in opdracht van derden dranken in blik en fles. Voor allerlei producenten van frisdrank; bier en wijn biedt het bedrijf een totaalpakket aan voor productie en distributie van dranken. De producten worden op pallets gestapeld; op voorraad gehouden en op order uitgeleverd. Doordat het productieproces vergaand is gemechaniseerd dienen de pallets die worden gebruikt van premium kwaliteit te zijn. Als producent van levensmiddelen gelden op de fabriek strikte normen ten aanzien van hygiëne.

Dienst: packaging recovery

Sector: contract manufacturing